top of page
aromatherapie_91467843_S.jpg

Wat betekent Aromatherapie ?

Het woord aromatherapie komt van het Griekse aroma "aroma" en therapeia "aandacht". Helen met aroma’s. 

 

Bij aromatherapie worden etherische oliën (ook essentiële oliën genoemd) ingezet.

De etherische olie kunnen we uitwendig en inwendig gebruiken met verschillende doelen:
 

  • Om een gevoel van welzijn te verhogen. We ruiken de geuren en via het limbische systeem in onze hersenen beïnvloeden ze onze psyche. Sommige etherische oliën werken kalmerend, andere oppeppend.

  • Aromatherapie gebruiken we ook om onze gezondheid te verbeteren. Het gebruik van bepaalde etherische oliën heeft een duidelijke invloed op onze immuniteit, huid en circulatie. We kunnen etherische oliën dan ook preventief aanwenden.

  • Om ziekten te behandelen: bepaalde etherische oliën hebben een helend karakter en kunnen curatief ingezet worden.

essentiele.jpg

Toepassingsgebieden van Aromatherapie

Aromatherapie heeft een helend effect op verschillende lichamelijke en psychologische aandoeningen:

Essential-Oils.jpg

Gebruik ?

  • Veiligheidsmaatregelen en verdunning:

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en moeten meestal worden verdund voordat ze op de huid kunnen worden aangebracht. Het is belangrijk om de juiste verdunningsverhoudingen te volgen en te letten op eventuele contra-indicaties, zoals allergieën of een gevoelige huid. Raadpleeg altijd een betrouwbare bron of een aromatherapiespecialist voor specifieke richtlijnen en veiligheidsmaatregelen.

 

  • Verschillende toepassingsmethoden:

Aromatherapie kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Verstuiving is een van de meest populaire methoden, waarbij de aroma's van de oliën in de lucht worden verspreid, door middel van een diffuser apparaat of met een spray in een fles. Andere methoden zijn onder meer massage, inhalatie, baden en kompressen. Ontdek welke toepassingsmethoden het beste bij jou passen en experimenteer met verschillende technieken.

  • Kwaliteit van de essentiële oliën:

Bij aromatherapie is de kwaliteit van de essentiële oliën van essentieel belang. Kies altijd voor oliën van hoge kwaliteit die 100% puur en natuurlijk zijn, zonder synthetische toevoegingen. Dit zorgt ervoor dat je de volledige aromatherapeutische voordelen krijgt en dat de oliën veilig zijn om te gebruiken.

  • Individuele voorkeuren:

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders kan reageren op essentiële oliën en dat persoonlijke voorkeuren kunnen verschillen. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Het kan wat tijd en experimenteren vergen om te ontdekken welke oliën en geuren het beste bij jou passen. Probeer het uit, luister naar je lichaam en ervaar wat verschillende oliën met je doen. Laat je intuïtie je leiden.

bottom of page